maandag 25 juni 2012

Het begon allemaal met Vigor.


Op bovenstaande pagina zie je Vigor, de Spaanse Galgo van mijn vriendin Fran. Toen ik de eerste keer bij Fran op bezoek ging, werd ik heel rustig en vriendelijk begroet door Vigor. De blik in zijn ogen deed me ter plekke wegsmelten... ik was gevallen als een blok voor de 'typische Galgoblik'.
Windhonden heb ik altijd graag gezien maar, net zoals zovele mensen, dacht ik dat dit ras héél veel beweging nodig had en/of een heel grote tuin. Tot mijn grote verbazing was dit eigenlijk helemaal niet het geval. Gewoon een dagelijkse wandeling van 30 min tot een uurtje en een beetje tuin om in te spelen leken al prima om dan een rustige hond in huis te hebben. Telkens als ik Vigor weer zag kriebelde het meer en meer om zelf zo'n hond te hebben (kijken op de website van Galgo Aid Europe helpt ook niet om de kriebels het zwijgen op te leggen ;) ). En begin mei was het dan zover en mochten we onze eigen Galga Nina verwelkomen hier thuis :)


Gisteren hebben we voor het eerst een wandeling mee gedaan ten voordele van Galgo Aid. Het was ongelooflijk leuk en we hebben 7 kilometer gewandeld door duin en bos. Ik had al wat pijn aan mijn voet maar door de wandeling doet het  nu wat meer pijn dus wat scrappen en ondertussen mijn voet laten rusten was een ideale combinatie :)


Bij deze wilde ik Vigor eens in de bloemetjes zetten door hem zijn eigen pagina te geven want zonder hem waren we waarschijnlijk nooit aan dit 'Galgo avontuur' begonnen!

2 opmerkingen: