woensdag 21 augustus 2013

Kerstkaartjes

Ja, het is nog wat vroeg maar toch zie ik op heel wat blogs reeds kerstkaartjes verschijnen. Heel begrijpelijk bij sommige mensen want die maken eerder kunstwerkjes dan kerstkaartjes, en daar kruipt heel wat tijd in.
Mijn kaartjes zijn eenvoudig maar toch besloot ik om er vandaag al een paar te maken. Sommige zijn in de prullenbak beland omdat het resultaat niet was wat ik wou. Deze zijn wel door de keuring geraakt als kunnen sommige dingen nog wat beter.

Over dit kaartje ben ik helemaal tevreden:


Over dit kaartje ben ik vrij tevreden. Alleen de tekst had ik ook beter met wit embossingpoeder gedaan want het rood embossingpoeder is moeilijker te zien op het zwart papier.
Het stempeltje van Magnolia is ingekleurd met Derwentpotloden en dat vind ik wel heel geslaagd.


Dit kaartje hoorde er eigenlijk anders uit te zien... helaas ging er iets fout en heb ik nog een oplossing kunnen bedenken om het te redden van de prullenbak. Met mijn nestabilities heb ik wel wat problemen. Niet alle plekjes worden even goed uitgestanst waardoor er delen nog vast hangen aan het papier. Maar omdat het zo'n fijne tekst is (of bij nestabilities met fijne details) is het heel moeilijk om dat los te krijgen zonder je stansje te beschadigen. Ik zal toch eens luisteren bij collegascrappers hoe zij dit oplossen.


En het laatste kaartje. Daar had ik het probleem dat de embossingpoeder bleef kleven op plaatsen waar het niet mocht blijven kleven. Eens blazen hielp niet, proberen het weg te krijgen met een heel fijn penseeltje lukte ook niet want ik had de ruimte niet om het weg te 'vegen' anders zat ik in de poeder op mijn stempel.
Ook hier niet 100% tevreden dus.


3 opmerkingen:

  1. Leuke kerstkaartjes. En het probleem van de embossing poeder los je eenvoudig op door eerst met de embossing buddy over de kaart te gaan. Ook leuk voor krijtbord kaarten! Van Stampin' Up! natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aja, da's juist Miranda! Moet ik mij eens aanschaffen!

    BeantwoordenVerwijderen