maandag 16 juli 2012

Snelle overtrekjes

Wat doet een mens op de zoveelste regenachtige dag...? In mijn geval was dat mijn naaimachine eens boven halen! Maar voor ik vertel over de overtrekjes moet ik jullie nog aan iemand voorstellen...

Dit is Nina, onze Galgo Espagnol (een Spaanse winhond ). Een tweetal maanden geleden hebben wij haar geadopteerd. Ze is superlief en braaf, het is alsof ze hier al altijd is geweest :)


Windhonden zijn erom gekend dat ze graag warm en zacht liggen. Op zolder had ik nog een babydonsdekentje liggen wat zelden gebruikt is geweest. Het heeft de ideale afmeting voor Nina en past perfect in de bench, op een kussen, op haar poef,... zodat we haar ligplekje nog net dat ietsje zachter en knusser kunnen maken :) En het is heel handig om te wassen!
Helaas had ik maar één dekbedovertrekje meer voor dit donsdekentje waardoor Nina haar dekentje telkens een paar uur moest missen als ik het overtrekje wilde wassen.

Dat hebben we vandaag snel opgelost! Aangezien zoonlief vindt dat hij ondertussen te groot geworden is om met dekbedovertrekken van Mickey Mouse of de Lion King te slapen, heb ik één van die overtrekken gebruikt om 2 overtrekjes te maken voor Nina haar dekentje :) Haar dekentje kan perfect 2 keer in een éénpersoonsdekbedovertrek. Ik hoefde het enkel in 2 te knippen en één kant dicht te stikken aan het ene stuk en een naadje te voorzien aan het andere stuk. Vlugger kan je geen overtrek in elkaar steken denk ik :)


De rechterkant was de bovenkant van het donsdeken. Waar ik het afgeknipt had heb ik een naad gestikt en zelfklevende velcro voorzien zodat het dekentje niet uit de overtrek kan glijden.


Nina is ondertussen alweer in dromenland, het flanellen overtrekje is goed gekeurd denk ik :)

2 opmerkingen:

  1. Heel veel geluk met Nina, en zo te zien vindt ze het zeker heerlijk op haar dekbedje!
    Groetjes van Bregit

    BeantwoordenVerwijderen