zondag 22 juli 2012

Boordstof en de Singer naaimachine

Toen ik voor dochterlief een cirkelrokje had gemaakt een tijd geleden, heb ik het verhaal in geuren en kleuren verteld aan mijn mama. Oa ook het feit dat mijn goedkoop machientje toch niet ideaal is om de snelheid waarmee je wil stikken te regelen. Maar als je niet zeker bent of je verder zal gaan met naaien heeft het ook geen zin om een dure machine te kopen natuurlijk.
Mijn mama zei dat zij nog een goeie, degelijke naaimachine had staan, een Singer van een 15 tal jaar oud. Als ik wilde mocht ik ze hebben, ik moest alleen eens langs gaan in een winkel om ze eens te laten nazien.
Dat liet ik mij geen twee keer zeggen en ondertussen is de naaimachine ook al helemaal weer in orde gezet :)

Donderdag ben ik begonnen aan een nieuw rokje voor mijn dochter en het is nog altijd niet klaar :(
Ik wilde namelijk dit keer boordstof gebruiken inplaats van een gewoon beleg omdat dit zo makkelijk en comfortabel blijkt te zijn. Helaas moeten mijn beide naaimachines blijkbaar niks weten van die boordstof...

Eerst geprobeerd met mijn goedkoop machientje maar dat was een ramp... Dan de Singer boven gehaald maar daarmee lukt het dus ook niet :(   Ofwel doe ik iets serieus verkeerd... Omdat ik nu al genoeg tijd heb verloren aan het gesukkel en gepruts met die boorstof zal het dus toch een gewoon beleg worden inplaats!

4 opmerkingen:

 1. Wat jammer dat het niet gelukt is, maar wat gaat er dan precies mis, want boordstof is heel goed te naaien!
  Groetjes van Bregit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mijn goedkope machine blijft de stof precies hangen onder de voet, ze raakt niet goed vooruit waardoor de naald heel de tijd op dezelfde plaats stikt en dan vastzit.
  Bij de andere machine zijn de steken niet mooi. Ik heb verschillende steken geprobeerd. Ofwel zijn er steken die niet door de stof gegaan zijn of mijn draad breekt of ...
  Misschien ligt het aan het feit dat er geen ondertransport is om de stof makkelijker te doen schuiven?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oeps, niet zo leuk als het niet vlot. Maar de volhouder wint!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet opgeven, wij kijken uit naar het 'geslaagde' eindresultaat!

  BeantwoordenVerwijderen