donderdag 16 februari 2012

De scrapbookcursus les 1

Ik heb echt waar, de dagen bijna afgeteld om aan de scrapbookcursus te mogen beginnen!
En gisteren was het dan eindelijk de eerste les :) Samen met schoonmama trok ik ernaar toe.

Het was gezellig en leerrijk! We zijn met een groepje van 8 mensen en eerst stelde iedereen zich kort voor. Naam, waar je woont en waarom je graag die cursus wilde volgen. Er zit ook een man in onze groep en zeker bij hem vond ik dat eens interessant om te horen :)

In deze eerste les leerden we over de verschillen tussen gewoon fotoalbums en scrapbookalbums, het basismateriaal, hoe je een pagina opbouwt en het kiezen van papier dat past bij je foto's (het moeilijkste van allemaal!).

Bij het basismateriaal is het wel interessant om weten dat het zeker niet gelijk is welke lijm je gebruikt en dat dubbelzijdige plakband ook onmisbaar is. De ene schaar is ook de andere niet om mooi kleinere, fijne dingen mee uit te knippen en ik heb er ook gemerkt dat mijn snijtoestel stukken minder handig is dan hetgeen we in de les konden gebruiken en aankopen. De lesgeefster zei dat het een heel goed toestel was wat ik had maar nadat ze er even mee kwam werken, vond ze ook dat het niet handig was om te weten waar je precies uitkwam bij het snijden. Er komt dus een nieuw snijtoestel mijn kant op! :)

Bij het maken van een scrapbookpagina hebben mensen in het begin ook vaak de neiging om hun foto's en embellishments (versieringkjes) overal op de pagina uit te spreiden, wat niet mag, en ook de aandacht trekken naar de juiste dingen kwam aan bod.

Uiteindelijk mochten we foto's uitkiezen waarmee we een eerste pagina wilden maken die avond. Samen gingen we dan in de winkel waar we op zoek mochten gaan naar het papier dat er volgens ons bij paste en de lesgeefster gaf advies of hielp of keurde goed :) Tot mijn verbazing had ik eigenlijk meteen het juiste papier te pakken! Ik had foto's van giraffen gekozen die ik enkele jaren geleden had genomen in Plankendael en in de winkel lagen er verschillende soorten papier met Afrikaanse motieven en dieren op, ideaal voor erbij!
De lesgeefster zorgde voor een paar leuke embellishments voor op mijn pagina!
Morgen neem ik er een foto van en plaats ik hem hier zodat jullie de vorderingen kunnen volgen :)

2 opmerkingen:

  1. Ik ben benieuwd naar het resultaat! En vertel, waarom zat die man daar nou??? :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die man is een grote old timer liefhebber en heeft daar hoooopen foto's van die hij graag zo verwerken. Hij beschrijft ook graag een mooie zonsondergang of steen of ... en wil die teksten en bijhorende foto's ook verwerken.

    BeantwoordenVerwijderen