zaterdag 31 december 2011

Scrapbooken

Scrapbooken leek me altijd al leuk, vooral dan om zelf kaartjes te maken. Alleen de 1001 technieken en spullen die je ervoor nodig lijkt te hebben schrokken me altijd wat af. Toen ik onlangs op de blog van Matawi haar zelfgemaakte kaartjes zag was het hek van de dam. Ze zijn gewoon helemaal mijn smaak, ze doen denken aan scrapbooken zonder te druk te zijn. Ik ben ondertussen overtuigd dat je ook wel leuke kaartjes kan maken zonder dat je een karrevracht aan spullen nodig hebt :)

Om een paar basisdingen te hebben om eraan te kunnen beginnen, heb ik onderstaande spullen besteld bij Hobbycompleet De Duif:


Derwent kleurpotloden, geurloze terpentine, doezelaars, een burnisher, een zwarte inktpad, een acrylblok voor clearstamps (mijn clearstamp was nog in bestelling) en een opbergdoos voor clearstamps.

Daarnaast ben ik ook nog langsgeweest in de hobbywinkel Tiny's in Kortrijk om een neusje voor mijn haakproject en ondertussen heb ik daar ook een paperpad gekocht en een paar clearstamps ;)En dan als laatste een handige opbergbox voor al mijn spullen! Zo zit alles netjes samen en is het ook handig om het mee te nemen. Het grijze gedeelte is onderverdeeld in handige vakjes.


Bij Tiny's is er in januari de 'Pizza Box Day'. Van 10 tot 16u kan je daar gaan scrappen. Als je je gaat inschrijven krijg je een pizzadoos vol papier en anders spullen mee zodat je thuis foto's kan uitkiezen die passen bij de kleuren van je papier voor die dag. Als lunch krijg je daar dan een pizza :)
Samen met schoonmama ga ik er naartoe om de beginselen van het scrappen te leren! Dat leek ons wel interessant om de termen en technieken te leren kennen. Ik kijk er al naar uit!!

1 opmerking:

  1. Leuk!!! Veel plezier met maken en die Pizza Box Day is nog niet geweest toch?

    Liefs, Kaatje

    BeantwoordenVerwijderen